Skip to main content

Snimanje kanalizacije

Nakon postave kućne odvodnje ili vanjske kanalizacije, cjevovod predstavlja nezamjenjivu vrijednost. Nažalost, cjevovod je izložen prirodnim procesima starenja koja još više pospješuje neredovno održavanje, izlijevanje ulja i masti, loši građevinski zahvati, te korijenje koje oštećuje cjevovod.

O pravom stanju privatnog ili javnog cjevovoda moguće je doznati samo jednom profesionalnom metodom, a to je inspekcija i snimanje CCTV kamerama i analognim robotima.

Koristeći se najnovijom elektronikom, mehanikom i optikom može se utvrditi točno stanje cjevovoda. VKS usluge d.o.o. koristi se sa nekoliko tipova ručnih CCTV kamera i analognim robotima koji se brzo i lako mogu prilagoditi za inspekciju i snimanje svih tipova odvodnih i kanalizacijskih cjevovoda od promjera 50 do 1.000 mm pa i više.

Sve podatke o snimljenim cjevovodima, sukladno normi EN 13508-2, VKS usluge d.o.o. pohranjuje na DVD sa kapacitetom do 4.7 GB memorije s kojim možete brzo i kvalitetno pregledavati odgovarajuće područje cjevovoda. Uz DVD, VKS usluge d.o.o. dostavlja i razna pismena izvješća kao što su Izvješće o cjevovodu, izvješće o sekciji, FOTO izvješće, te grafički prikazi cjevovoda i sekcija.

Uz navedena izvješća u mogućnosti smo odrediti visinske kote, izvješća o rasporedu šahtova i priključaka, geodetske snimke i plan cjevovoda, te izvršiti kontrolu ispravnosti priključaka na sustav javne odvodnje.

Pregled naših usluga:

Inspekcija i snimanje:

  • Kućnih odvoda ( WC-a, pisoara, bidea, umivaonika, kada, tuš kada i sudopera )
  • Glavnih vertikalnih i horizontalnih cjevovoda unutar objekta
  • Oborinskih i fekalnih cjevovoda izvan objekta do spoja sa septičkom jamom ili javnom gradskom kanalizacijom
  • Oborinskih i fekalnih šahtova objekta i javne gradske kanalizacije
  • Oborinskih i fekalnih cjevovoda javne gradske kanalizacije

Nadzor:

  • Nadzor CCTV kamerama tijekom čišćenja cjevovoda
    * pogodno za komunalna poduzeća i tvrtke koje se bave održavanjem kanalizacije

Hitni slučajevi:

  • Traženje uzroka začepljenja